Blogg

Om å kjøpe kryptovaluta

De aller fleste av oss har lekt med tanken om å kjøpe kryptovaluta de seneste årene. For dem som klarer å gå inn på riktig tidspunkt, kan det være særdeles lønnsomt. Men markedet er volatilt og prisene endrer seg raskt, noe som gjør at mange kjenner seg usikre på om det er verdt risikoen. I tillegg har tilgjengeligheten og sikkerheten rundt oppkjøp av krypto vært litt mye ymse – men dette har alt endret seg for det bedre, og i dag kan du enkelt handle krypto. Ofte med bankkortet ditt.

Hvis du skal kjøpe kryptovaluta trenger du først og fremst en applikasjon for det, populært kalt app. Her finnes det mange muligheter, men to trygge valg kan for eksempel være Coinbase eller eToro. Om du har surfet på nettet de siste årene, har du nesten garantert sett reklamene for sistnevnte. Disse appene er både trygge, anerkjente og brukervennlige, og brukes av millioner av mennesker som handler med kryptovaluta. Det finnes også andre alternativer du kan bruke, som kanskje har bedre priser eller gebyrer – men vær oppmerksom på at det finnes uærlige sjeler der ute også. Ettersom kryptovalutahandel er et digert område med mye penger involvert, som i tillegg har mange elementer det ikke er så lett å forstå seg på, finnes det dem som prøver å utnytte dette. For å være på den sikre siden, er det derfor lurt å bruke en av de mest kjente tilbyderne.

Hvordan kjøpe kryptovaluta

Kjøp og salg av kryptovaluta i dag er ingen problem! Appene fungerer på alle nyere mobiltelefoner, både på Android og iOS. Etter du har valgt appen du vil bruke, må du registrere en brukerkonto. Det fungerer på samme måte som alltid, ved å fylle inn informasjon og detaljer om deg selv. Du må også legge til en betalingsmetode, som er nødvendig for å handle. Det siste punktet du må gjennom er å verifisere din konto – dette er en sikkerhetsprosess som kan ta et par dager å vente på, og innebærer at du sender inn kopier av din betalingsmetode og identifikasjon, for å bevise at du er den du sier at du er. Deretter er det bare å sette i gang å handle. De populære appene er svært enkle å bruke, og på «hjem»-siden vil du ha oversikt over prisen og kursene på hver enkelt kryptovaluta, og kan også følge med på nylige endringer i markedet.

I appene følger det med flere gunstige hjelpemidler, som diagrammer over din portefølje, der du kan følge med på utviklingen over tid, og se om du tjener eller taper penger. Det finnes bokstavelige talt hauger med ulike kryptovalutaer å få kjøpt i dag, så her er det bare å velge og vrake. De største, og mest kjente, heter Bitcoin og Ethereum. Verdien for en enkelt coin her er flere tusen dollar, men heldigvis trenger du ikke kjøpe en hel coin om gangen. Handel med kryptovaluta i dag er både trygt og enkelt, og kan være svært lønnsomt – men husk at verdiene fortsatt hopper opp og ned som en jojo til tider, så aldri invester mer penger enn du har råd til å tape.