Kan jeg låne penger, når jeg har en betalingsanmerkning

Hvis du har fått en betalingsanmerkning, så betyr dette at bankene vil se på deg som en mindre pålitelig betaler, og dermed være forsiktig med å låne deg flere penger. Du skal også overveie om det overhodet er en god ide å oppta flere lån, hvis økonomien din ikke er sunn. Men for noen, så kan et lån likevel være det som skal til, for å rydde opp i økonomien. Heldigvis finnes det derfor noen få muligheter til å låne penger, selv om du har betalingsanmerkning. Nysgjerrig? Les med her.

Slik kan du rydde opp i økonomien

Før du opptar et lån med betalingsanmerkning, så kan du overveie om du har mulighet for å betale ned gjelden din på andre måter. Hvis du har mulighet til å betale deg ut av betalingsanmerkningene, uten å stifte mer gjeld, så er dette den absolutt beste løsningen. Men, hvis du lager en gjennomarbeidet plan, og er motivert for å rydde opp i økonomien en gang for alle, så kan et lån med betalingsanmerkning, være det som skal til, for at du endelig kommer ovenpå med din økonomiske situasjon.

De alminnelig bankene vil ikke gi deg et lån, hvis du har betalingsanmerkning, men det finnes andre løsninger. Men de bankene som vil gi deg et lån med betalingsanmerkning, vil ha høyere rente og etableringsgebyr. Grunnen til at de tilbyr en mer kostbar løsning, er fordi de tar en større risiko. Siden du ikke har vist deg å være den beste betaleren i fortiden, så kan de jo ikke være helt sikker på at du vil være det fremadrettet. Når du likevel får en ny sjanse, så gjelder det om å gripe den, for det er ikke sikkert at du får flere muligheter.

Hvordan får jeg et lån med betalingsanmerkning?

Prosessen med å få et lån med betalingsanmerkning, er en litt større og mer omfattende prosess, enn ved et alminnelig lån. Grunnen er at banken ønsker å sikre seg at du er motivert for å rydde opp i økonomien, og at du har styr på finansene. Når du skal søke om denne typen lån, så er du avhengig av å eige en bolig, som banken kan ta sikkerhet i. Typisk vil banken betale ut kravene dine, og flytte hele gjelden din over i et nytt boliglån.

Du skal regne med at lånet vil bli noe dyrere enn det andre lån er, da risikoen som banken tar, er større. Det er heller ikke så stor konkurranse om kundene, så bankene kan simpelthen tillate seg å ta bedre betalt for den risiko som de tar. Når du søker om lånet, så skal du regne med at banken kontakter deg, og vil snakke med deg om den økonomiske situasjonen som du er i, og hva som er historien rundt betalingsanmerkningene. De vil også se på boligens verdi, før de vil akseptere et potensielt lån.

Hvis du får et lån med betalingsanmerkning, så er det en god ide hvis du ser på det som en gylden mulighet til å rydde opp i skapet med de økonomiske skjeletter. Bruk anledningen til å få styr på økonomien, lev sparsommelig og ut fra et stramt budsjett, og pass på at du får betalt alle regninger til tiden. I løpet av noen år, så er du ute av det økonomiske kaos, og kan igjen bli sett på, som en pålitelig betaler.