Hva er de viktigste karakteristiske elementene forbundet med kortsiktige lån?

Kortsiktige lån er for økonomisk ansvarlige mennesker i nødsituasjoner, for eksempel når uventede kostnader må dekkes. Kanskje har du kommet over en utmerket mulighet til å kjøpe en premium-TV, som du i lang tid har hatt lyst på? Eller trenger huset ditt en umiddelbar reparasjon? For mindre fokuserte mennesker kan et kortsiktig lån være en rask kilde til ekstra inntekt. Om du ikke har et kredittkort eller oppsparte midler, kan et slikt lån hjelpe i en økonomisk nødsituasjon. Kortsiktige lån har flere særegenheter forbundet med seg, noe du raskt vil oppdage når du gjør litt research.

Fordeler med kortsiktige personlige lån

Med dagens digitaliserte banker er et kortsiktige lån bare et lite klikk unna. De fleste av oss kan få tilgang til raske penger uten en komplisert godkjenningsprosess på forhånd. Det er nettopp derfor kortsiktige lån er en god pengekilde for situasjoner som ikke kan vente, som når taket lekker. Lånebeløpet er relativt lavt, og du kan betale det tilbake i avdrag, eller med et engangsbeløp dersom du vet at du snart får utbetalt lønn.

Hurtiglån har ikke sikkerhet. Banker og finansinstitusjoner krever ikke kredittsjekker, sikkerhet eller store bankkontoer for å godkjenne kortsiktige lån.

Hurtiglån har en svært rask søknadsprosess. Kort sagt velger du beløp, fyller ut søknaden og logger på med BankID. Utbetaling skjer nesten øyeblikkelig. Kortsiktige lån kan tilbakebetales tidligere uten ekstra kostnader, og det er et minimumsbeløp man må betale tilbake hver måned.

Kreditt kan gis til bestemte formål, slik at du ikke kan bruke pengene på andre ting enn det som var tiltenkt. Med kortsiktige lån kan du gjøre hva du vil med pengene, noe som både er en fordel og en ulempe. Det beste er alltid å bestemme formålet med midlene du ønsker å låne før du søker. Bruk pengene til dette formålet, og dekk dine andre daglige utgifter med penger fra andre kilder. Ikke fall i fella med å sløse bort et kortsiktig lån på dyre viner, sjekking av Eliteserien Tips eller andre luksusprodukter.

Et godkjent kortsiktig lån vil dukke opp på kontoen din umiddelbart, og du kan administrere pengene dine etter dette.

Ulemper med rask kreditt

Ingen sikkerhet eller andre forsikringstyper betyr at rentene vil være betydelig høyere enn ved vanlige lån. På den annen side vil det totale rentebeløpet som innbetales være lavere på grunn av en kortere tidsramme.

Ettersom bankene ikke foretar en kredittsjekk på deg, må de ta hensyn til potensielle risikoer når de utsteder kortsiktige lån.

De kortsiktige lånene er svært tilgjengelige, og dette kan være en felle. Når raske penger er tilgjengelig med et par museklikk, kan noen mennesker låne mer enn tilbakebetalingsevnen. Man bør vise aktsomhet. Det er ingenting galt med nødkreditt, men dersom du vet at du ikke har mulighet til å betale avdragene, er det bedre å overse dette finansproduktet.

Ting kan se enklere ut enn det de egentlig er

Kortsiktige lån gir raske kontanter, og nedbetalingstiden er mye kortere. Kreditten må betales tilbake innen ett eller to år. Disse produktene er egnet for nødsituasjoner og for mennesker eller bedrifter som ikke kan søke om tradisjonelle lån.

Lettheten med kortsiktige kreditter kan imidlertid virke svært attraktivt for økonomisk uansvarlige mennesker og dermed fungere som en felle. For små bedrifter kan raske lån løse problemer med kontantstrøm. Det beste rådet for kunder av kortsiktige lån vil være å ta dem dersom de har en solid plan for hvordan de skal klare å betale tilbake.

Det er utrolig lett falle inn i en ond sirkel med konstant låntaking, uten en klar utvei, og kortsiktige og avdrag med høye renter kan tynge mennesker ubarmhjertig.