Kryptolommebøker

Kryptovaluta har blitt en del av vårt samfunn. Ettersom krypto har blitt mer og mer vanlig, har også behovet for et sted å kunne lagre og bruke denne digitale valutaen fra økt. Det er der kryptolommebøker kommer inn i bildet. Disse lommebøkene kan være så mangt, og det tilbys mange ulike varianter, men noen fellestrekk har de alle sammen. I denne artikkelen skal vi kikke litt nærmere på hva en kryptolommebok er, hva den kan brukes til, og hvordan du går fram om du vil skaffe deg en selv.

Det er ikke alltid helt enkelt å forstå seg på hva kryptovaluta faktisk er. Krypto er først og fremst en digital betalingsform, som kan brukes i likhet med vanlige penger. For å kunne kjøpe noe med krypto, trenger du imidlertid en motpart som er villig til å motta krypto som betaling – men det er det flere og flere som blir, både online og i landbaserte butikker! Kryptovaluta er informasjon. En samling binære data som er lagret i en database. En av de store fordelene mange trekker fram ved kryptovaluta er at det kan brukes som en veldig sikker, rask og helt anonym betalingsmetode – som en salgs nymotens oppgradering av ordinære penger.

Hva er en kryptolommebok

Så hva er i så fall en kryptolommebok? Det ligger jo så klart litt i ordet, og enkelt forklart er en kryptolommebok et sted der du kan lagre kryptovaluten din. Lommeboken kan ha fysisk form, som en harddisk eller liknende enhet, men kan også være et program på en PC. Etter hvert som kryptovaluta har blitt mer populært, har det også dukket opp flere aktører som tilbyr kryptolommebøker som en tjeneste – på samme måte som du registrerer en konto online på et hvilket som helst nettsted. I tillegg til å være et lagringsmedium, vil også de fleste kryptolommebøker kunne brukes til å kryptere og signere informasjon. Det sistnevnte vil for eksempel være nødvendig når du skal handle noe med kryptovaluten du har i din lommebok.

Velg riktig kryptolommebok

Det finnes for tiden mange kryptolommebøker å velge blant. Noen av dem tilbys gratis, mens andre koster penger. Hovedforskjellen på de fleste lommebøker går på hvor tilgjengelige de er, og hvor trygge de er. De tryggeste kryptolommebøkene har fått tilnavnet «kalde», som betyr at de er offline og lagret på for eksempel en harddisk. «Varme» lommebøker beregnes som noe mer utrygge, og det vil være når du for eksempel lagrer din valuta gjennom programvare online. Men, vær oppmerksom på at selv de varme også er veldig trygge, i det store og det hele.

En annen ting å bemerke seg er at ulike kryptolommebøker støtter ulike kryptovalutaer. Det er altså ikke bare å åpne en lommebok og sette i gang, da du først må forsikre deg om at lommeboken du velger støtter den kryptovalutaen du har. Lommebøkene kan være gratis, mens andre koster opp mot tusen kroner. MyEtherWallet, Exodus og Ledger Nano S er noen eksempler på kryptolommebøker du kan sjekke ut om du er interessert i å åpne en.