Kryptovalutabørser

Trading med kryptovaluta har de siste årene blitt meget populært, og det er mange som prøver lykken på børsmarkedet. Du kan både selge, kjøpe og veksle krypto på disse børsene, og for noen kan det være en snarvei til rask fortjeneste. Men kursene endres fort, og det er ikke alle som lykkes. Det finnes flere ulike plattformer som tilbyr kjøp og salg av krypto, og de har ulike regler, metoder og avgifter. I denne artikkelen skal vi kikke litt nærmere på noen av dem, hvordan de kan brukes, og hvilken som passer best til ulike formål.

Det er ikke alltid helt greit å vite hvilke kryptobørser en bør bruke, og hvilke som er trygge. I tillegg er kursen på kryptovaluta kjent for å kunne skifte fort og drastisk, og da har vi allerede to ingredienser for et volatilt marked. Ettersom det finnes så mye penger i krypto, har det naturlig nok dukket opp en haug av tilbydere for kryptohandel. Noen av dem har blitt meget store, og de er kanskje de tryggeste å starte på, men det er ikke alltid det er de største børsene som passer best for deg, eller tilbyr de beste avtalene. Avgifter og regler varierer, og likeså hvilke typer kryptovaluta det er mulig å trade med. I tillegg finnes det ulike rammer for innskudd, uttak og overføringer.

Hva er en kryptovalutabørs

En kryptobørs er et nettsted som tilbyr kjøp, salg, og bytting eller veksling av kryptovaluta. Kort fortalt kryptotrading. Du kan motta betaling både i form av andre digitale valutaer, eller tradisjonelle former for penger, som dollar og euro. Sånn sett fungerer en kryptobørs på samme måte som børsen ellers. Det finnes nettsteder som tilbyr enkle metoder for litt lett og ledig kryptotrading, samtidig som det finnes mer avanserte nettsteder som tilbyr profesjonelle verktøy for å optimalisere handelen. Noen kryptobørser krever at du åpner en konto og verifiserer din identitet før du setter i gang, mens hos andre kan du delta på børsen uten en konto. Noen børser tar avgifter i form av en fast sum per handel, mens andre tar prosenter.

Det finnes også tilbydere som tilbyr et visst antall handler uten gebyr, men som kanskje har dårligere tilbud når det kommer til andre ting. Om du er ny til kryptotrading, kan det nok være lurt å starte hos en av de største tilbyderne. Bitcoin er den største, mest kjente og mest verdifulle kryptovalutaen der ute, og er for tiden prissatt til over vanvittige $50 000 per stykk. Den største kryptovalutabørsen kalles Binance, og de har også fått gode skussmål av sine brukere, generelt sett. Der kan du både selge og kjøpe kryptovaluta i løpet av minutter. Priser og kurser endres konstant, så her er det viktig at alle datasystemene går på skinner, og at riktig informasjon oppdateres på sekundet. Binance opererer med en rekke ulike kryptovalutaer, og tilbyr også hauger av muligheter for overføring og bytting av disse. Der kan du velge å trade både på en klassisk, simpel måte, eller med avanserte verktøy når du får mer erfaring. Binance tilbyr også gode priser sammenliknet med mange andre tilbydere, og har blant annet ingen avgift på veksling av kryptovaluta. Om du ønsker å kjøpe eller selge valuta umiddelbart, er gebyret derimot 0.50 prosent.

Hva du bør tenke på

Før du eventuelt bestemmer deg for hvilken børs du vil gå for, kan det være lurt å gjøre litt god, gammeldags research. Du finner mye info om kryptobørsene ved å gjøre et nettsøk, og det finnes mange forumer der ute som aktivt diskuterer de ulike tilbyderne. Slik kan du få et godt inntrykk av hvilket rykte en børs har, for eksempel på forumet BitcoinTalk. Vi har allerede diskutert gebyrer, og dette er selvsagt noe de fleste tradere har i fokus – til syvende og sist handler det jo om fortjeneste. Hos alle seriøse tilbydere bør du lett kunne finne ut av deres gebyrer, og det er viktig å forstå disse før du gjør ditt valg.

Hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige vil også variere. Alle de større børsene har et godt utvalg å velge blant, inkludert kreditt- og debetkort, bankoverføring og online wallets som PayPal. Vær oppmerksom på at mindre tilbydere kan ha begrensede betalingsmetoder. Noen kryptobørser kan også ha geografiske restriksjoner, men om du opererer fra Norge er vi heldige nok til at de aller fleste er åpne her. Til slutt er det viktig å merke seg at kursen på børsene også varierer – i noen tilfeller kan variasjonen være så mye som 10 prosent, og vil derfor ha stor innvirkning på pris og fortjeneste.