Godt å vite om kredittkort

Tenker du på å skaffe deg et kredittkort? Da er det noen ting du bør ta hensyn til først. Det er bare å lese videre for å finne ut hva disse tingene er!

Hva har du råd til?

Selv om det kan være fristende å ta ut et kredittkort til et mye høyere beløp enn det du har råd til, er det altså vårt første tips at du ikke gjør det. Et kredittkort er et verktøy, som når det brukes på den rette måten kan gjøre livet ditt utrolig mye enklere, men det kan også gjøre at du kommer i gjeld.

Derfor er det første vi anbefaler deg å gjøre å finne ut hva du skal bruke kredittkortet til og hvor mye du har råd til. Snakk gjerne med banken din eller andre som er i samme finansielle situasjon som deg for å finne ut ulike løsninger.

Hva brukes kredittkort til?

Det er nok vanligere i for eksempel USA enn i Norge å ha kredittkort. Dette fordi det blir oftest brukt som sikkerhet eller som et slags «depositum» hvis man sjekker inn på hotell er lignende. I Norge bruker mange det som utlegg eller for å tjene opp poeng på ting de eventuelt skulle ha kjøpt uansett. Det finnes også kredittkort der du kan få «penger tilbake». Altså du får en viss prosentandel av det du bruker som penger du bruke.

Hva er best for meg?

Det er ikke alltid like lett å vite hva som passer for deg, men heldigvis så har vi oversikt over Beste Kredittkort slik at du vet hva som er på tilbud. Det som er best for deg, er ikke nødvendigvis best for alle, så det å skrive ned hva du tenker å bruke kredittkortet til gjør at du vil ha en god oversikt over hvorfor du trenger det.

Det som også er bra å vite om kredittkort er det faktum at de ofte tar en viss prosentandel av pengene du bruker, hvis du ikke betaler tidsnok. Dette er individuelt i forhold til hva slags kredittkort det er du velger deg, men ofte må du også betale en årsavgift. Det kan derfor være viktig å sette seg inn i regler og vilkår før du takker ja til en avtale.

Det som er aller lurest å vite om kredittkort er at du må vite at du kan betale tilbake beløpet du har på kredittkortet!