Blogg

Slik kan refinansiering hjelpe økonomien din

0Du har sikkert hørt ordet refinansiering. Men hva betyr det egentlig og hvordan kan det hjelpe deg i den personlige økonomien din? Det er noe vi skal snakke mye mer om i denne artikkelen, slik at du kan finne den løsningen som passer aller best for deg og ikke minst optimere økonomien din på en måte som ikke hadde vært mulig hvis du bare hadde fortsatt med de lånene du har. En refinansiering gir deg nemlig muligheten til å optimalisere den økonomiske situasjonen din og gi deg både bedre oversikt og ikke minst bedre betalingsevne. Og hvem vil vel ikke ha det hvis man har en litt dårlig løsning nå?

Det er mye snakk om lån, aksjer og personlig økonomi for tiden. Og det er mange som er litt redd for å ta en detaljert titt på økonomien sin, fordi de ikke vil oppdage at de bruker for mye penger i forhold til det de har. Men det å være helt ærlig med seg selv når det kommer til økonomien sin, er faktisk noe av det aller beste man kan gjøre, for det vil gi deg en helt annen økonomisk frihet enn du har hatt før. Og hvis du sitter med mange små, dårlige lån med høy rente kan en refinansiering være akkurat det som skal til for å løfte økonomien din til et bedre og ikke minst mindre stressende nivå. Men hvordan?

Slik fungerer en refinansiering

Spørsmålet om hvordan et lån kan hjelpe økonomien din høres kanskje litt rart ut, men med det rette lånet kan du rette opp økonomisk rot og få en mer tydelig vei tilbake på sporet. Og det er selvsagt refinansieringer vi snakker om her. Det er mange som ender opp med flere små lån med høye renter, som ofte er forbrukslån man tok i siste liten fordi man ikke følte at man hadde tid til å finne noe bedre, eller rett og slett ikke hadde mulighet til å inngå bedre avtaler.

Dette kan bety mange betalinger hver måned, høye renter og et økonomisk miljø som kan virke ganske vanskelig å bevege seg inn i. Hvis du velger en refinansiering, får du mulighet til å rette opp i mange av disse tingene. Du får alle de små lånene dine samlet under ett – fordi du har opp et lån for å betale ut alle de andre, noe som betyr at du bare trenger å betale en regning hver måned, og enkelt kan holde oversikt over økonomien din.

Dette er noe som kan gi deg mer selvtillit når det kommer til pengene dine og dette er noe som betyr at det vil bli enklere for deg å ta bedre valg. For når vi føler at vi har oversikt og kontroll, tar vi generelt bedre valg – fordi dette er elementer som gir oss selvtillit, noe som er helt essensielt når det kommer til penger og økonomi.

3 tips til bedre økonomi

  • Sett av penger til ting du liker å drive med. Et budsjett bør ha plass til hobbyene dine, å spise ute eller hva som helst annet som gir deg mer glede i livet. Det gjør at det blir enklere å holde.
  • Sett av penger til uforutsette utgifter. For selv om hver uforutsett utgift kommer sjeldent, er det overraskende mange av dem, så sett av penger sånn at du vet at du har det på konto når du trenger det.
  • Lag et realistisk budsjett. Ikke et optimalt budsjett, for alle undersøkelser viser at dette ikke er noe vi klarer å overholde, og budsjetter fungerer best når vi faktisk føler oss motivert av dem.