Blogg

Lån eller investering – hva lønner seg på sikt?

Finansiering på nettet deler seg ofte i to veier – lån eller investering? Det finnes fordeler og ulemper med begge deler, og her ser vi litt nærmere på dem og finner ut av hva som egentlig lønner seg på sikt. Det kommer selvfølgelig an på flere faktorer, men bli med når vi tar et dypdykk ned i onlinefinansieringens verden.

Kortsiktig vs. Langsiktig

Det finnes selvfølgelig noe som heter kortsiktige investeringer. Det er det som daytradere driver med hver dag, der de kjøper og selger volatile verdier i håp om en umiddelbar avkastning. Det er dog ikke sånn investering fungerer for folk flest, og derfor er det som regel snakk om investeringer som blir gjort med tanke på at det skal lønne seg på sikt. Om investeringen din vil kunne lønne seg kommer selvfølgelig veldig an på hvor stor risiko som er knyttet til investeringen din, hva du reelt sett har investert i og hva som kommer til å skje på markedet for det du har valgt å investere i. Det er med andre ord mange x’er og y’er knyttet til investering, men det er noe som flere og flere nordmenn gjør.

Det er jo rett og slett fordi de smarte investeringene er noe som beviselig kan lønne seg og bidra til at du kan skape deg en formue og på sikt også bli økonomisk uavhengig. De mulighetene tegner seg ikke like åpenbart med et lån, med mindre du så rent faktisk bruker lånet til å investere i noe som viser seg å lønne seg.

Penger her og nå eller penger i fremtiden?

Nordmenn er blitt veldig opptatt av hvordan de kan lære å investere smart i aksjer. Det er en tendens som begynner å bli tydelig fordi vi er lei av gjeld. Det tegner seg også en tendens der nye vilkår opprettes for å kunne få lån. DNB vil for eksempel nekte kunder som forurenser å få lån. Etter hvert som det blir vanskeligere å få lån, også online, så vil man prøve å supplere med andre måter å finansiere på. Da kan investering bli enda mer relevant.Det er viktig at man setter seg godt inn i risikoen før man investerer, uansett hva det er. Det vil nemlig alltid være knyttet en risiko til investering og du kan aldri være garanter gevinst. Du skal derfor aldri investere mer enn du reelt sett har råd til å tape. Det er mye som tyder på at mange former for investeringer, og gode investeringer, selvfølgelig, kan lønne seg på sikt. Da skal man kanskje prøve å unnvære den kortvarige gleden ved et lån og investere i fre