Blogg

Kortsiktige lån i aksjemarkedet

Hvorfor velge lån?

Lån er et hett tema som ofte overser hva lån egentlig er. Ofte tenker vi fort gjeld og at det er noe å skamme seg over. Presset i samfunnet generelt er på at vi absolutt ikke skal ha noe mer gjeld enn det vi trenger å ha, og dersom det er tilfellet så bør vi skamme oss. Et godt motargument mot dette er derimot å se på noen av Norges rikeste. Selv personer som Kjell Inge Røkke og John Fredriksen har lån. Hvorfor er det egentlig tilfellet når de har flere milliarder sittende? Svaret er simpelthen at renta er så lav at det lønner seg.

Størrelsen på kapital teller

Når du skal investere i for eksempel aksjer som du vet at gir deg en god prosent, så gjelder det å ha mest mulig kapital å sette. Når renta på din investering er 10 %, så utgjør det all verdens forskjell å sitte med 10 000 kr og 100 000 kr. Førstnevnte gir deg en gevinst på 1 000 kr, andre gir deg en gevinst på 10 000 kr. Det er mye penger i perspektiv, og det fører til at flere rike individer velger å ha lån slik at de kan bruke sin kapital. Hadde de betalt ned alt lånet hadde de vært gjeldsfrie, men da hadde de hatt mindre kapital å spytte inn.

Skaff kapitalen du trenger

Når gevinsten på investering er høyere enn renta, så lønner det seg å benytte seg av lån. Kortsiktige lån kan være helt perfekte for deg som liker aksjemarkedet. Kanskje ser du gevinster på langt over 10 %, men du har simpelthen ikke nok kapital til å tjene mer enn et par tusenlapper her og der. Da lønner det seg å utforske sine muligheter, og kanskje benytte seg av et lån. Kapital er essensielt for at du skal kunne hanke inn de gevinstene du fortjener!