Blogg

Hurtiglån kan være redningen

De aller fleste av oss vil fra tid til annen ha behov for penger vi ikke har akkurat der og da. Det kan dreie seg om helt uforutsette utgifter. Problemer med bilen, kjøleskapet har takket for seg, taket lekker og må repareres eller at hunden har blitt syk og må gjennomgå en dyr behandling hos veterinæren som ikke fullt ut dekkes av forsikringen. Det kan imidlertid også dreie seg om helt uforutsette muligheter. Du får plutselig muligheten til å gjøre et eksepsjonelt godt kjøp eller du oppdager at akkurat den gjenstanden du har vært på jakt etter i lang tid nå plutselig har dukket på finn.no, men at pengene på kontoen din ikke rekker til.

Da er det godt å vite at det er en lang rekke tilbydere der ut som tilbyr deg lån etter meget kort behandlingstid. Långivere som kan redde deg over kneiken eller som kan hjelpe deg slik at den overraskende muligheten ikke går i vasken. De krever ingen sikkerhet, men vil normalt kreve at du ikke har misligholdt lån tidligere eller på annen måte har pådratt deg betalingsanmerkninger. Videre må du være over 18 år og de fleste stiller krav til at du har en viss inntekt i form av lønn eller bidrag.

Slike lån er imidlertid ikke billige. Det som kjennetegner dem er som regel at renten er veldig høy i forhold til de renter man betaler på lån som man har stilt sikkerhet for. Derfor bør man passe på slik at slike lån ikke løper over for lang tid. En nyttig regel er at man ikke pådrar seg kostbare hurtiglån eller forbrukslån om man ikke vet at man kan betale det tilbake innen noen få måneder. Klarer man ikke det risikerer man å havne i et uføre som det er vanskelig å komme ut av.