Blogg

Hurtiglån – for deg som trenger penger raskt og enkelt

Hurtiglån har de seneste årene blitt mer og mer populært og med god grunn. Det er en enkel måte å skaffe seg noen raske penger hvis man står i en situasjon hvor man akutt trenger penger. Det kan for eksempel være en uforutsett regning eller lignende. 

Det er veldig mange som ønsker å ta opp et hurtiglån på dagen og gjerne et hurtiglån uten kredittsjekk, men dette er vanskelig. Etter at det ble innført nye regler i 2017 er långiver pliktig til å foreta en kredittsjekk på låntaker, dette for å sikre at personer som for eksempel står i gjeldsregisteret ikke ender opp med å låne enda mer penger. Det ble også innført 48 timers betenkningstid, det vil si 

Hvilke krav må man oppfylle for å kunne ta opp et hurtiglån?

Det er noen krav man må oppfylle for å kunne ta opp et hurtiglån. Du skal være fylt 18 år, du skal kunne bekrefte din identitet med BankID, du kan ikke være registrert i gjeldsregisteret og du skal gjerne ha en fast inntekt. 

Hva er viktig når du skal ta opp et hurtiglån? Noe av det viktigste når du skal ta opp et hurtiglån online er å sjekke den årlige prosentsatsen. Den årlige prosentsatsen gir et realistisk bilde av hva lånet faktisk vil koste deg, slik at du unngår å ende i en kjip situasjon hvor du ikke har penger til å betale ned på lånet. Hurtiglån kan nemlig fort bli dyre lån hvis man ikke sjekker renten før man låner. Hurtiglån er et kort fristet lån, det vil si at det forventes at du betaler tilbake pengene innenfor en kort periode. Derfor burde du sjekke hvor lang løpetid lånet har, og om du er i stand til å betale tilbake innenfor tidsrammen.

Veldig mange lurer på om man kan ta opp et hurtiglån med betalingsanmerkning. Man får betalingsanmerkninger når man ikke betaler tilbake på lånet sitt, dette kategoriserer deg som en usikker låntaker og derfor er det svært vanskelig å få tatt opp hurtiglån hvis du allerede har betalingsanmerkninger. Hvis du står i den situasjonen burde du fokusere på å betale tilbake de pengene du allerede har lånt før du låner flere penger.

Så hva er fordelene ved å ta et hurtiglån?

Det går raskt fra du søker om lånet til lånesøknaden er behandlet, det er raskt utbetaling i forhold til mange andre typer lån. Det blir ikke stilt noen spørsmål om hva pengene skal brukes til eller hvorfor du trenger dem. Det er rett og slett en veldig enkelt måte å låne penger når man trenger det.