Blogg

Følg med på rentene

Les den lille skriften

De fleste mennesker i samfunnet i dag låner penger enten i banken eller av andre. Det er simpelthen ikke mulig å møte alle kostnadene livet byr på med en gang. Eksempler kan være hus, bil eller kanskje til og med en ferie. Da trenger vi å låne penger. Allikevel er det sånn at enkelte ikke er i stand til å forstå hvordan lån fungerer. Det er en klisje at en skal lese det med liten skrift, men med lån så er dette en absolutt nødvendighet. Dessverre har det seg sånn at de færreste gjør dette, og folk ender opp i store problemer.

Renter må vurderes

Det er ikke uten grunn at et program som Luksusfellen har fått stor grobunn. Forbrukslån har aldri vært mer populært her til lands, og dette er kjekke lån til sin bruk. Når mennesker som derimot ikke forstår seg på lån benytter seg av disse, så blir det derimot problematisk. Vet en for eksempel ikke hva renta er, så blir det nærmest som å slenge en rekke varer i en kurv for å kjøpe uten å vite hva de koster. Det koster å låne penger, og denne kostnaden kommer gjennom rentene.

Vær klar over rentas prosent

Renter er basert på inflasjonen, kostnader knyttet til lånet og en liten andel for at banken skal tjene penger. Det betyr at renta minst ligger på 3-4 %. Ved mange lån ligger den derimot mye høyere, og da spesielt ved forbrukslån. Her kan renta fort ligge på over 30%, noe som er ganske så ekstremt dersom du ikke er klar over det. Ikke la slike overraskelser ta deg på senga. Les den lille skriften og følg med på rentene. Det kan fort spare deg fra å gå i en stor felle. Renter kan være farlige, men med litt fokus så har du nok kontrollen!