Blogg

Få mer enn en inntektskilde

Noe vi snakker mer og mer om for tiden, er ikke bare det å ha styr på den personlige økonomien vår, men også hva vi kan gjøre for å sikre oss best mulig i fremtiden. Pandemien som vi alle sammen fortsatt lever igjennom er noe som virkelig har satt personlig økonomi på agendaen, og det å sørge for den økonomiske fremtiden vår, og her er det å ha flere inntektskilder en måte å gjøre dette på.

Det å ha styr på økonomien er noe som ikke bare føles bra, men som også gir oss bedre forutsetninger for fremtiden – både på kort sikt og på lang sikt. En av disse måtene er å ha mer enn en inntektskilde. Det kan for eksempel være å investere i aksjer med lav risiko med et langtidsperspektiv. Hvis du har lyst til å begynne å investere i aksjer, men ikke helt vet hvor du skal begynne, er det heldigvis lettere å komme i gang enn de aller fleste tror.

Invester for fremtiden

Det å ha en ekstra inntektskilde er noe det blir snakket mer og mer om. Noe av det som ligger til grunn for dette, er at vi lever lenger og lenger, og ikke bare kommer til å jobbe lenger, men også kommer til å være pensjonister lenger. I takt med dette skjer det endringer i de pensjonsordningene vi har nå, og derfor er det viktig at vi begynner å tenke på hvordan vi sikrer fremtiden og alderdommen vår best mulig.

Det å ha mer enn en inntektskilde er en god måte å gjøre dette på, noe som er grunnen til at flere og flere begynner å snuse på det å investere i aksjer. Og aksjer er så mye mer enn det de fleste tror. For selv hvis man har lav toleranse for risiko kan man fortsatt være med, og det er spennende måter å gjøre aksjer til en passiv inntektskilde for fremtiden.

Tenk på dette før du investerer

Når man vurderer å investere i aksjer, er det viktig å bruke litt tid på å forstå hvilken type investor man er og hvilken toleranse for risiko man har. For hvis man skal investere for fremtiden, er det viktig at man tar stilling til dette.

Å holde risikoen lav, og investere i flere ting for å spre risikoen, er essensielt når man investerer med et langtidsperspektiv. Mange forbinder aksjer med dagstrading og høy risiko, men dette er bare den ene sidn av aksjehandel. Det er fult mulig å gjøre investeringer på en måte med lavere risiko.

Men når dette er sagt, er det helt umulig å spå om fremtiden, så det er viktig at man ikke investerer mer enn det man har råd til å potensielt tape. Og at man ikke investerer penger som man kommer til å trenge på lenge. For med et langtidsperspektiv er det meningen at pengene skal vokse, og mange har dem investert i flere tiår. Finn den modellen som passer deg best, og invester basert på det.