Blogg

Slapp av med skipskryssord

Når hverdagen blir litt mye og man kanskje har økonomiske bekymringer eller ting man skal ta stilling til, så er det veldig godt å kunne ha noe som man kan kose seg med i stedet for, og her kan kryssord være noe som ikke bare er morsomt, men som kan gi litt mer mentalt overskudd også. For det å flytte fokuset fra økonomi til noe helt, helt annet som i tillegg stimulerer hjernen, kan gi oss det avbrekket vi trenger, akkurat som når man seiler på havet.

Når vi trenger en mental pause, er det lett å bare ta mobilen og ende opp med å bruke på Instagram eller Facebook. Men selv om det er noe som føles avslappende, er det faktisk ikke det. Det er mye bedre å bruke tid på for eksempel skip kryssord eller noe annet som stimulerer hjernen, for kryssord og andre ting, virker beroligende på nervesystemet, selv om man absolutt er aktiv og det kanskje ikke føles som at man slapper av i det hele tatt.

For faktisk kan den følelsen man kan få av å snakke om for eksempel økonomi, også trigges av sosiale medier, og det aktiverer nervesystemet på en dårlig måte. Det motsatte, nemlig noe som beroliger nervesystemet, er å være ute i naturen. Det er uten tvil derfor så mange elsker havet og det å være ute på et skip. Det finnes mange forskjellige skip, som brukes til mange forskjellige ting, men det de har til felles, er at de setter oss i direkte relasjon med naturen.

Skips-interesser som bedrer mental helse

Selv om det ikke er alle som har mulighet til det, er både det å løse kryssord, og tilbringe mer tid i naturen, for eksempel på et skip, virkelig bra. Det å ha en interesse for skip, er i seg selv en veldig sunn og god interesse, fordi det ofte fører til at man både får frisk luft og kommer seg ut i naturen, i tillegg til at man får den mentale pausen man trenger fra resten av verden.

En interesse for skip er derfor ikke bare noe som gir deg noe å drive med og fungerer som et deilig avbrekk fra verden, men kan også gi deg bedre mental helse med på lasset, og hva kan vel være bedre enn nettopp det. Fellesskapet det gir er også helt unikt og kan gi mulighet for dype relasjoner.