Blogg

Sånn får du styr på økonomien

Er du lei av røde tall i nettbanken i slutten av hver måned? Drømmer du om å ha råd til flere ting? Så er du ikke alene. Det er nemlig mange av oss, som kjemper med å få endene til å møtes. Heldigvis finnes det ting som du kan gjøre, for å få et personlig og økonomisk overskudd.

Investeringer for fremtiden

Trodde du at man skulle være børsmegler, eller innehaver av en doktorgrad i økonomi, for å gi seg i kast med investeringer? Så må du tro om igjen! I dag er investeringer blitt allemannseie, og det krever ikke mer enn et mindre beløp, og en internettforbindelse, så er du i gang som privatinvestor. Fordelen med investeringer, er at du arbeider aktivt for å sikre din egen økonomiske fremtid, samt styrke din kjøpekraft i de kommende årene. De fleste investorer opplever nemlig at pengene vokser hurtigere igjennom investeringer, enn det som de gjør stillestående i banken.

Men, er ikke investeringer forbundet med stor risiko for tap, tenker du kanskje? Og jo, det er selvfølgelig ingen hemmelighet at alle investeringer, er forbundet med en risiko for tap, og du skal selvfølgelig ikke investere penger som du ikke har råd til å tape. Når det er sagt, så har du stor innvirkning på hvor høy risiko du investerer med, så det er ikke noe som du skal bekymre deg nevneverdig over.

De forskjellige investeringsformer kommer også med forskjellig risiko. En investering i aksjer og fond, behøver ikke å være forbundet med så stor risiko, mens en investering i kryptovalutaen Bitcoin er forbundet med større risiko. Større risiko, betyr også større mulighet for høy avkastning, så det er noe du skal vurdere ut fra økonomien din, og hva slags temperament du har. Hvis du er nysgjerrig på en dynamisk investering som Bitcoin, så kan du bli klokere på kjøpbitcoins.com.

Du kan også lese om andre former for investeringer på indymedia.no.

Få overblikk over din egen økonomi

For at du skal få vendt de røde tallene om til sorte tall, så er det helt avgjørende at du får dannet deg et overblikk over din egen økonomi. Det gjør du ved å gjennomgå alle inntekter og utgifter, og lage et realistisk budsjett. Du skal ikke bli overrasket hvis du i prosessen oppdager utgiftsposter som du ikke engang være klar over, samt at du finner steder hvor det er potensiale for forbedring.

Hvis du ennå ikke har høstet avkastning nok fra investeringene dine, til å få oppbygget en økonomisk buffer, så er det godt å vite at du har mulighet for å låne penger. Hvis det dumper en uventet regning ned i postkassen sist på måneden, så er det alltid en løsning å oppta et fornuftig lån, til å klare de økonomiske skjærene.

Muligheten for å låne penger, er også større, når du har overblikk over økonomien. Du skal selvfølgelig vite at du kan betale tilbake innenfor de rammer og avtaler som du inngår, og det er du helt sikker på at du kan, når du har et fornuftig budsjett.